Golego.rs na Facebook-u
Naslovna Vodič za kupovinu

SVE O SPAVANJU

Dobar san je, baš kao i odgovarajuća ishrana i fizička aktivnost, presudan za vaše duševno, emotivno i fizičko zdravlje. Stručnjaci preporučuju 8 sati spavanja dnevno. Premalo sna prouzrokuje razdražljivost, slabljenje imunološkog sistema i povećava stres. Imajući u vidu da čovek trećinu života provede spavajući, nije svejedno na čemu spavamo, pogotovu kada znamo da od kvaliteta sna zavisi naša vitalnost i spremnost za svaki novi dan.

Danas je sve prisutnija pojava INSOMNIJE, nesanice, poremećaja sna. Najnovija istraživanja Nacionalne organizacije za spavanje (NSF) pokazuju da čak 50% svetske populacije tokom života ima poremećaj sna koji se javlja gotovo svakodnevno, od čega su čak 67% žene. Poslednjih godina najveći uticaj na kvalitet sna ima stil života. Ubrzano vreme življenja, nezdrava ishrana, emocionalna napetost, sve su ovo uzročnici poremećaja ritma spavanja, a posledično i prvi uzrok narušavanja našeg zdravlja.

Kvalitetan i dovoljno dug san neophodan je kako bismo izdržali sve aktivnosti iz dana u dan i sa lakoćom obavili sve obaveze. Našem telu, našim mišićima i našem organizmu potreban je psiho-fizički odmor.

A kada smo se zapitali na čemu spavamo?
MI IMAMO ZNANJE ZA SPAVANJE. PREVENTIVA je čarobna reč. Mi insistiramo na njenoj primeni od začeća. To je ulog za bolju budućnost, za zdravo potomstvo. Uložite još danas. Obnovite sebe svaku noć u potpunosti.

nazad na vrh Štampaj Pošalji

Content