Golego.rs na Facebook-u
Naslovna Vodič za kupovinu Saveti za kupovinu

SAVETI ZA KUPOVINU

GOLEGO Studio za spavanje - mesto na kome se puno zna o dobrom i zdravom snu, mesto na kome je moguće dobiti i proizvode za dobar san i stručne savete za probleme sna, spavanja, odmora i njegovog uticaja na zdravlje.

Kod kupovine dušeka, najvažnije je da isprobate dušek koji će zadovoljiti Vaš kriterijum udobnosti. Pravi dušek za dobar san je onaj koji zadovoljava vaše lične potrebe za udobnošću i potporom. Bez obzira na to da li ćete izabrati dušek sa oprugama, od poliuretanske pene (sunđera), lateksa, vodeni ili vazdušni krevet, uvek ocenjujte udobnost, potporu, trajnost i veličinu dušeka.

UDOBNOST - Danas su najbolji „stepenasti" dušeci sastavljeni iz više slojeva, složenih jedan na drugi i pružaju veću udobnost. Zahvaljujući luksuznim materijalima i izuzetno mekim, naročito obrađenim tkaninama, dušek je još prijatniji na dodir.

POTPORA - Dobar dušek pruža nežnu potporu telu u svim tačkama i drži kičmu u vojnički ispravljenom položaju. Obratite naročitu pažnju na najteže delove tela: ramena, bokove i krsta.

TRAJNOST - Od kvaliteta materijala od kojih je sastavljen dušek, zavisi koliko dugo će nam dušek pružati potporu i udobnost.

VELIČINA - Zdrav čovek se noću pomeri 40 do 60 puta, zato mu je potreban prostor za okretanje. Proverite da li vam dušek pruža dovoljno prostora za slobodno okretanje. Kada kupujete dušek zajedno sa partnerom, isprobajte ga istovremeno. Oboje lezite na leđa, podmetnite ruke pod glavu sa raširenim laktovima. Laktovi se ne smeju dodirivati. Ne zaboravite ni na dužinu dušeka! Dušek treba da bude 10-15 cm duži od telesne visine.

krevet

Udobnost je individualan osećaj, zato treba uvek da isprobate dušek. Bez obzira na tvrdoću dušeka, razlikujemo tri različita osećaja ležanja.

Izuzetno značajna je i higijena dušeka. Većina dušeka je antibakterijski zaštićena, dok neki dušeci imaju i presvlaku koja se pere.

Da bismo sebi obezbedili kvalitetan odmor, neophodno je da se pobrinemo za nekoliko uslova:

nazad na vrh Štampaj Pošalji

Content